Tot op welke hoogte willen bewoners worden betrokken?

12-06-2024 443 keer bekeken

Wil jij bewoners bij de plannen rondom de energietransitie betrekken en ben je benieuwd hoe en tot welke hoogte inwoners dit willen? De Warm(t)e Kermis helpt om de participatiebehoefte op een laagdrempelige manier in kaart te brengen. Bekijk de resultaten van de eerste pilot.

Resultaten eerste pilot

In november 2022 is een eerste pilot gedaan. Daarbij waren onderzoekers van TNO en medewerkers van de Gemeente Wierden aanwezig. De resultaten laten zien dat het met de Warm(t)e Kermis mogelijk is om doelgroepen te bereiken die doorgaans minder makkelijk worden bereikt. Bovendien blijkt het ook een laagdrempelige manier te bieden om in contact te komen met de gemeente.

Hoe werkt het?

  • De kern is de Blikvanger: hiermee wordt de participatiebehoefte in kaart gebracht.
  • Om mensen te trekken zijn daar omheen meer ‘attracties’ beschikbaar, zoals een rad van fortuin waarbij duurzame prijzen zijn te winnen, schminken voor kinderen, eten en drinken of een smoothie-fiets.
  • Dit alles wordt geplaatst op een plek waar bewoners vaak langs komen, zoals bij een school of supermarkt.

De Blikvanger

Het houten informatiebord ‘de Blikvanger’ is bedoeld om informatie op te halen over de behoeften op het vlak van participatie. Op een creatieve manier worden vragen aan bewoners gesteld. De specifieke vragen bepaal je per project. Voorbeelden van vragen: Wat is het huidige gevoel ten opzichte van een lopend project? Wat er nodig is om (beter) mee te kunnen doen in het project? Welke manieren van participatie vind je fijn?Ook is er ruimte om aanvullende vragen of opmerkingen op te schrijven.

Wil jij ook aan de slag met de Warm(t)e Kermis? 

Lees meer informatie 

Cookie-instellingen