Duurzame communicatie dilemma's

Evy Jansen 25-04-2024 1270 keer bekeken

Begin

13-06-2024 om 11:00

Einde

13-06-2024 om 12:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Loop jij ook tegen dilemma’s aan als het gaat om communicatie over bijvoorbeeld spouwmuurisolatie? Hoe verbind je het verhaal over energiebesparing met dat van biodiversiteit? Tijdens het webinar duurzame communicatie dilemma’s gaan we hierover in gesprek.

Duurzame dilemma's

Tijdens het webinar gaan we in op dilemma’s waar je als communicatieprofessional mee te maken krijgt. Door politieke ontwikkelingen, inhoudelijke issues of je persoonlijke rol en ontwikkeling. Ook praten we je bij over de nieuwste campagnethema’s onder de koepel ‘Zet ook de knop om’.

Programma

Hieronder vind je meer informatie die we tijdens het webinar bespreken.

  • Dilemma 1: Netcongestie – hoe communiceer je in jouw regio of gemeente over de overbelasting van het stroomnet? Wat is het handelingsperspectief voor bewoners en ondernemers?
  • Dilemma 2: Spouwmuurisolatie – de ontwikkelingen rond natuurvriendelijk isoleren volgen elkaar snel op. Hoe blijf je op de hoogte? En hoe verbind je het narratief over energiebesparing met dat van biodiversiteit?
  • Reflectie door Guido Rijnja - de bedenker van de dilemmalogica reflecteert op de besproken dilemma’s en geeft je praktische handvatten. 
  • Update landelijke klimaatcampagnes - onder de landelijke campagne ‘Zo kan het ook’ zijn weer nieuwe themacampagnes gestart: Verbeter je Huis, Van Hoe naar Zo en een gloednieuw campagnethema: Spullen een tweede leven geven. De makers praten je bij over de totstandkoming, het gebruik van de toolkit en hun dilemma’s om een goede campagne neer te zetten.

Praat mee in de uitzending

Heb je zelf ervaring met bovenstaande dilemma’s? Laat dat dan weten bij je aanmeldingen, we zoeken nog een aantal praktijkvoorbeelden voor het programma.

Meld je aan 

Een aantal keer per jaar komt het LCNK-netwerk bij elkaar om kennis en inzichten met elkaar te delen. Op 13 juni doen we dat online. We zijn te gast in de Podcast-studio van het Nationaal Programma Lokale Warmtetransitie (NPLW).
Cookie-instellingen